denker tekst burn-out spiegel denker

Veel van de ongemakken, zoals stress, burn-out, angsten, komen voort uit een gebrek aan kennis over onszelf.

Niet zo vreemd in een jachtige maatschappij, waar oppervlakkigheid hoogtij viert. We hebben geen tijd voor zelfbezinning en daarmee doen we onszelf tekort.


Overtuigingen


Ons gedrag en ons denken berust veelal op overtuigingen van anderen.


Die overtuigingen hebben we ons eigen gemaakt zonder ons af te vragen of ze wel bij ons passen.


Vaak vertelt je gevoel of de overtuiging wel de jouwe is. In tijden van mentale stress kunnen we veel hinder ervaren van die aangenomen overtuigingen.


Aannames


Bij aannames gaan we ervan uit, dat wij weten wat andere mensen denken. We denken en handelen daarnaar. Verstandelijk weten we ook wel dat het ridicuul is, maar we hebben onszelf zo geconditioneerd. We hebben onszelf afhankelijk van anderen gemaakt en dat levert ons stress op.


Zelfvertrouwen


We doen er goed aan om te stoppen met het maken van aannames. We bekijken met een kritische blik onze overtuigingen en filteren de voor ons juiste eruit en van al de andere nemen we bewust afscheid.


We vertrouwen op onszelf bij het maken van keuzes.

Wij accepteren onze onvolkomenheden en zijn ons bewust van onze valkuilen. En daardoor blijven we gespaard van de eerdergenoemde ongemakken. We kennen onszelf.


De site


De site jezelf kennen.nl kan je van dienst zijn bij het ontdekken wie je werkelijk bent. Er komen diverse onderwerpen aan bod, die van belang zijn bij een zoektocht naar je identiteit.


Je ontdekt hoe je veranderingen kunt aanpakken. Waarom sommige zaken moeilijk zijn te veranderen en waarom je andere beter kunt leren accepteren. Kortom, je kunt veel kennis over jezelf opdoen.Terug naar bovenJe bevindt je op de site:


pensatore

Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: