denker tekst burn-out spiegel denker

Ontspannen zijn is voor de hedendaagse mens een moeilijke opgave geworden. Wij zijn gewend aan spanning in ons leven. Gespannenheid is een deel van ons bestaan geworden. We vinden het terug in ons gedrag en ons denken. Daarom worstelen we zo met bijvoorbeeld nietsdoen. Dat is geen optie. We geven ons lichaam en geest weinig ruimte voor herstel.

Zo'n houding kan vervelende gevolgen hebben.


Ontspanning


Verrassend weinig mensen weten hoe gemakkelijk en moeiteloos je eigenlijk kunt ontspannen.


Met een uurtje échte ontspanning per dag ben je ruimschoots in staat geest en lichaam weer optimaal te laten functioneren.


In dat uurtje zet je de knop om en denk je niet aan verplichtingen. Je neemt tijd voor jezelf. Dat lijkt geen moeilijke opgave. Alleen zijn we verleerd hoe we dat moeten doen.


Handel


Conform de gebruiken van onze commerciële maatschappij heeft zich een hele industrie ontwikkeld om ons ontspanning te serveren. Daarmee laten we zien hoe ver we van een natuurlijk leven afstaan.


Zoals we de computer programmeren, zo willen wij onszelf ook in een staat van rust brengen. Een zinloze en onverantwoorde bezigheid. Een mens is geen machine.


Angst


Veel mensen hebben onbewust een angst voor ontspannen zijn ontwikkeld. Zij vinden het eng om alleen met zichzelf te zijn. Helemaal niets doen en denken, dat verontrust ze.


Zij lijken verslaafd aan de spanning. Een verandering daarin maakt hen onzeker. Voor die mensen kan een therapeut voor begeleiding zorgen en hen op weg helpen naar een vrijer leven.


De site


De site rust in het hoofd.nl laat je ontdekken hoe slordig wij met ons lichaam en onze geest omgaan. Onbewust hebben we ontspannen uit ons dagelijkse leven verbannen. Een gevaarlijk gegeven, dat ons daarvoor een behoorlijke prijs, zoals overspannenheid, laat betalen.


Beter is het om bewust te handelen in je leven. Je body en je geest rust te gunnen. De site informeert je over de wijze, hoe je dat zou kunnen aanpakken.Terug naar bovenJe bevindt je op de site:


pensatore

Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: