denker tekst burn-out spiegel denker

Coaches komen we tegenwoordig overal tegen.

De diversiteit is enorm en dat is tevens een signaal.

Het betekent dat mensen het accepteren om samen met een 'vreemde' aan hun probleem te werken. Vroeger lag dat zeer gevoelig. Dan was het meestal een ouder familielid, dat je bijstond met wijze raad.


Coaching


In een snel veranderende maatschappij is het een gegeven, dat niet iedereen altijd maar mee kan veranderen, of mee wil veranderen.


De veranderingen vinden zowel op het werk, als in de privésituatie plaats.

Om door de bomen het bos te blijven zien is het dan handig dat er deskundigen zijn, die je in dat veranderingsproces begeleiden.


Coaching bevordert een groter bewustzijn van het eigen handelen en denken en meer begrip voor de eigen situatie en omstandigheden.


Verantwoordelijk


Een goede coach gaat je probleem niet oplossen, maar geeft je handvatten en kennis om het probleem op jouw wijze op te lossen.


Een coach zal je uitdagen om je talenten te gaan gebruiken. Hij/zij zal je attenderen op het feit dat er meer wegen naar Rome leiden. Maar bovenal zal de coach je zelfvertrouwen laten toenemen. Jij blijft te allen tijde verantwoordelijk voor jezelf.


Mensenwerk


Coachen is bij uitstek mensenwerk. Mensenkennis is een vereiste voor de coach. Degene die gecoacht wil worden, doet er goed aan om bij de keuze van een coach op zijn/haar gevoel af te gaan. Het moet klikken tussen de gecoachte en de coach.

Er moet een gevoel van vertrouwen en openheid heersen tijdens de coaching sessies.


De site


De site coachen doe jezelf.nl laat je kennismaken met coaching. Door middel van het invullen van testen krijg je meer kijk op je gedrag, waarom je doet, zoals je doet en op je manier van denken.


Je kunt zelf achterhalen, waar je onzekerheid vandaan zou kunnen komen. Je kunt met behulp van tips en oefeningen, daar waar jij dat wilt, gaan veranderen. Hoe meer je jezelf leert kennen, hoe meer rust je gaat ervaren.Terug naar bovenJe bevindt je op de site:


pensatore

Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: