denker tekst burn-out spiegel denker

In onze maatschappij hebben we te dealen met heel veel stress. Onze manier van leven heeft het mogelijk gemaakt om stress als een gegeven te accepteren. En dat is zeer vreemd te noemen. Stress heeft een negatieve invloed op ons denken en op ons doen. Daarnaast ontwricht het sluipenderwijs onze gezondheid.


Stressepidemie


Stress komen we dagelijks tegen. Zowel op ons werk, als privé hebben we last van allerlei stressoren.


Zij geven ons een gevoel van gejaagdheid, laten ons beschikken over een kort lontje, en zij dringen ons een ongezonde lifestyle op.


We zijn niet meer vrij in ons handelen en denken. We voeren onbewust uit. Natuurlijk ontdekken we symptomen van stress, maar die dempen we met medicatie of ander middelen,

die onze geest aantasten.


Regie


Voor een prettig en zinvol leven is het belangrijk om de regie over je eigen leven te voeren. Belangrijk dus om invloeden van buitenaf te filteren op de betekenis, die zij voor jou kunnen hebben.


Je stelt je eigen normen en waarden op en je handelt daarnaar. Dat is overzichtelijk en duidelijk. Deze bewuste manier van leven geeft je rust en het laat je zelfkennis te nemen.


Onzekerheid


Stress veroorzaakt niet alleen veel onzekerheid, maar vindt haar oorsprong in je onzekerheid. Bij voldoende vertrouwen in jezelf heeft stress weinig kans.


Bij onzekerheid maak je jezelf vaak afhankelijk van anderen en dat brengt stress met zich mee. Een gezond vertrouwen in jezelf, laat je de baas over de invulling van je eigen leven zijn.

Dat zal je aanspreken.


De site


De site stress als dank.nl behandelt op een duidelijke wijze de verschillende soorten van stress. Hoe ontstaat stress?

Wat kan ik doen om stress te voorkomen?


Met voorbeelden en praktische tips kun je zelf je inzicht en grip op stress versterken. Daardoor neemt je zelfkennis en je zelfvertrouwen beduidend toe. En wie wil dat nou niet?Terug naar bovenJe bevindt je op de site:


pensatore

Pensatore sites


Angst:Burn-out:Coachen:Ontspannen:Stress:Zelfkennis:Zelfvertrouwen:


Interessante sites: